Нищо не очакваме от този министър, по-скоро очакваме от нов кабинет

...
Нищо не очакваме от този министър, по-скоро очакваме от нов кабинет
Коментари Харесай

Туроператори: Сезонът отиде на кино

„ Нищо не чакаме от този министър, по-скоро чакаме от нов кабинет с ясна визия за туризма. Сезонът към този момент отиде на кино. “ Това разяснява в изявление за БНР Венцислав Кръстев, ръководител на Сдружение „ Туризъм ” преди днешния митинг на туроператори. Там от Обединение „ Бъдеще за туризма “ ще изразят недоволството си от разпореждане на Министерския съвет, което дефинира изискванията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ на стойност 17,5 милиона лв., с която би трябвало да се връщат пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 година поради пандемията от ковид.

В Сдружение „ Туризъм ”  има както хора, ощетени от програмата за държавна помощ, по този начин и такива, ощетени от това, че няма да могат да се възползват от нея, разясни Венцислав Кръстев.

Не е доста добре да се вършат промени на обещана помощ в 12 без 5, съобщи Кръстев. 

В туристическия отрасъл има различия по политиката на отрасловото министерство. От Асоциацията на българските туроператори и туристическите сътрудници не поддържат апела за оставка на министъра на туризма Стела Балтова. От обединение „ Бъдеще за туризма “ обаче считат, че в министерството няма чуваемост за проблемите на бранша, по тази причина желаят Балтова да се отдръпна.

„ Доста комплицирани са диалозите с министъра на туризма “, разяснява Венцислав Кръстев в предаването „ Преди всички “. Туризмът е разнолик бизнес, посочи той и добави, че на срещите в Министерството на туризма са били отделени по 15 минути за всяка асоциация.  

Според Венцислав Кръстев е налице предпочитание на немски и съветски туроператори да изпращат туристи у нас, само че ние не сме подготвили условията за това.

Българските туроператори са извънредно виновни, съобщи още Венцислав Кръстев.

„ Няма нито един банкрут. Ако някой искаше да банкрутира съзнателно, щеше да го направи. Голяма част от парите са разплатени, другите са на ваучери. “

„ Хотелиерите не са получили нито една стотинка помощ. Хотелиерите са най-големите вложители в туризма, не туроператорите “, уточни Кръстев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР